Третій теж росіянин: у справі Скрипаля з'явилося нове прізвище

Третій теж росіянин: у справі Скрипаля з'явилося нове прізвище
Третім підозрюваним в отруєнні Скрипаля може бути росіянин Федотов
коллаж Фонтанки

Федотов був разом з Бошировим і Петровим у Празі в 2014 році — в той самий час, коли вони стежили за Скрипалем

Третім підозрюваним в отруєнні екс-розвідника РФ Сергія Скрипаля може бути росіянин Сергій Федотов. Британія незабаром може офіційного оголосити його у якості підозрюваного.

Про це повідомляє російське видання «Фонтанка», не вказуючи джерела.

За даними видання, у березні 2018 року Федотов відвідував Велику Британію, у той же час, коли там перебували Руслан Боширов та Олександр Петров — росіяни, яких Британія офіційно оголосила підозрюваними в отруєнні Скрипаля. За даними розслідувачів Bellingcat, справжні імена росіян відповідно Анатолій Чепіга та Олександр Мішкін, вони є працівниками спецслужб РФ.

Федотов, пише «Фонтанка», також був разом з Бошировим і Петровим у Празі в 2014 році — в той самий час, коли вони, за даними чеської преси, стежили за Скрипалем.

«У січні-лютому 2014 року він здійснив подорож до Чехії одночасно з Олександром Петровим. Федотов, Боширов і Петров тоді користувалися закордонними паспортами 64-й серії з близькими номерами», — пише видання.

«Крім Праги, Києва, Мілана і Женеви Сергій Федотов мінімум три рази відвідав Лондон — в березні 2016- го, березні 2017 го та березні 2018 го. Останній раз він прибув до Великобританії 2 березня, як і Петров і Боширов, але іншим рейсом, а полетів 4-го, в день замаху, разом з ними. Ця інформація була у Скотланд-Ярду з самого початку, але з якихось причин її було вирішено притримати», — повідомляє «Фонтанка».

Журналісти зазначають, що Федотов у Лондоні «пересувався автономно».

За інформацією «Фонтанки», Федотов «ідеально підходить на роль третього підозрюваного».

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що в отруєнні колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії звинувачують двох співробітників російської військової розвідки - Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Міністр внутрішніх справ Великобританії заявив, що агенти ГРУ Росії, яких Британія підозрює в отруєнні Скрипалів, будуть заарештовані і притягнуті до кримінальної відповідальності Британією або її союзниками, якщо виїдуть за межі Росії.

Як відомо, Боширов і Петров дали інтерв’ю пропагандистському ресурсу Russia Today, де заявили, що їздили в Солсбері як туристи.

З розслідування видання The Insider і дослідницької групи Bellingcat стало відомо, що Руслана Боширова насправді звуть Анатолій Чепіга, він є полковником ГРУ і має звання «Героя Росії».

Також журналісти видання The Insider і незалежні розслідувачі Bellingcat дізналися реальне ім'я і справжню біографію другого обвинуваченого в отруєнні Скрипаля, який ховався під ім'ям Олександр Петров.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: