Труханов подав скаргу проти України до Європейського суду з прав людини

Труханов подав скаргу проти України до Європейського суду з прав людини
Міський голова Одеси Геннадій Труханов

Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду скаргу Труханова через затримання мера Одеси

Міський голова Одеси Генадій Труханов поскаржився на Україну до Європейського суду з прав людини через нібито незаконне затримання правоохоронцями.

Про це повідомляє прес-служба юридичної компанії Еquity, яка представляє інтереси Труханова.

За даними фірми, затримання очільника Одеси правоохоронцями 14 лютого 2018 року в аеропорту «Бориспіль» є порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод - «Про право на свободу та особисту недоторканність».

Зазначається, що ЄСПЛ 6 червня прийняв до розгляду скаргу Труханова.

«Ми неодноразово говорили про негативні процесуальні наслідки незаконного затримання Генадія Труханова та факт порушення правоохоронними органами національного законодавства та міжнародних зобов’язань», - заявив адвокат мера Одеси Олександр Лисак.

Нагадаємо, Солом’янський районний суд Києва у червні зняв майже всі зобов’язання з міського голови Одеси Геннадія Труханова, якого підозрюють у розтраті бюджетних коштів.

Як відомо, 9 лютого Національне антикорупційне бюро України заочно повідомило про підозру міському голові Одеси Геннадію Труханову і чотирьом його заступникам

15 лютого мера Одеси звільнили з-під варти.

27 лютого Солом’янський районний суд Києва відмовився задовольнити клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про відсторонення від посади міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Раніше ВВС з посиланням на документи The Paradise Papers опублікували розслідування ,у якому зазначається, що мер Одеси Геннадій Труханов був залучений до злочинної банди з Одеси і володів значними частками у чотирьох офшорних компаніях у британських податкових гаванях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: