«Тунель без ознак світла в кінці»: у РФ відреагували на підготовку у США нових санкцій

«Тунель без ознак світла в кінці»: у РФ відреагували на підготовку у США нових санкцій

Глава міжнародного комітету Ради Федерації Костянтин Косачов не бачить нічого нового в намірах США запровадати нові санкції проти РФ

Заява представників Білого дому про підготовку нових санкцій проти Росії покликана заспокоїти американських конгресменів. Так вважає глава міжнародного комітету Ради Федерації Костянтин Косачов.

«У цьому повідомленні, на жаль, немає ніякої новини: закон прийнятий, маховик запущено, відносини загнані в тунель без ознак світла в його кінці», - сказав Косачев РИА Новости.

На думку сенатора, нинішня заява США призначена більше для внутрішнього споживання, «тобто для власного конгресу, де противники Трампа очікують будь-якого приводу для того, щоб звинуватити його в невиконанні цього закону, а отже - в «потуранні Росії, агресивної і яка несе загрозу безпеці США».

Нагадаємо, у четвер під час брифінгу в Білому домі міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що нові санкції США проти Росії, які мають бути застосовані у відповідності з Актом протидії противникам Америки шляхом запровадження санкцій, зараз опрацьовуються та будуть оголошені найближчим часом.

Як повідомлялося, у серпні минулого року Конгрес майже одностайно затвердив, а президент Трамп підписав закон H.R.3364 «Акт щодо протидії противникам Америки шляхом запровадження санкцій». 

Закон передбачає, в тому числі, запровадження додаткових обмежень у фінансовому й енергетичному секторах Росії, відносно державних російських підприємств металургійної та гірничо-видобувної галузей, а також залізничного транспорту.

Крім того, визначається покарання Росії через її дії в інформаційній галузі, в тому числі кіберзломи та атаки. Окремо в законі визначається необхідність покарання осіб, відповідальних за порушення прав людини на окупованих Росією територіях, а також осіб, які діють в інтересах оборонного та розвідувального секторів уряду РФ. У законі також піддається критиці російський проект газопроводу «Північний потік - 2».

Документ закріплює на законодавчому рівні попередні санкції проти Росії, введені указами президента. Тобто, якщо глава Білого дому матиме намір послабити або скасувати деякі санкції проти РФ, закон вимагає обов’язкового погодження цих питань з Конгресом США.

Паралельно законодавство підтверджує підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, у тому числі не визнає спробу Росії анексувати Крим та засуджує окупацію територій на сході України.

Нагадаємо, цього тижня глава МЗС Німеччини заявив, що Євросоюз повинен почати поетапно скасовувати санкції проти Росії при тривалому перемир'ї на Сході України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: