Турчинов про військові навчання в Білорусі: Росія може створити ударні групи для вторгнення в Україну

Турчинов про військові навчання в Білорусі: Росія може створити ударні групи для вторгнення в Україну
Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов

Турчинов нагадав, що протягом останніх років такі навчання неодноразово використовувались для досягнення прихованих воєнно-політичних цілей

Під виглядом навчань «Захід-2017» збройних сил РФ не виключається створення ударних угруповань російських військ для переходу державного кордону та військового вторгнення на територію України.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО.

«Під виглядом СКШН (стратегічних командно-штабних навчань - ред.) не виключається створення ударних угруповань військ (сил) ЗС РФ для переходу державного кордону та військового вторгнення на територію України», - сказав Турчинов.

За його словами, наймасштабніші за всю історію Російської Федерації стратегічні командно-штабні навчання ЗС РФ «Захід-2017» уже розпочалися. Формальна тема цих навчань – «застосування угруповань військ (сил) в інтересах забезпечення воєнної безпеки Союзної держави в період наростання воєнної загрози та відбиття агресії на Західному театрі військових дій».

Турчинов нагадав, що протягом останніх років такі навчання неодноразово використовувались для досягнення прихованих воєнно-політичних цілей.

«Зокрема, навчання «Кавказ-2008» (15 липня - 2 серпня 2008 року) - російські війська, що залучались до маневрів, не повернулися з полігонів до пунктів постійної дислокації та розпочали збройну агресію проти Грузії; навчання «Кавказ-2012» та «Кавказ-2016» (17-23 вересня 2012 року та 5-10 вересня 2016 року) - відпрацьовано можливі варіанти застосування угруповань російських військ та ведення бойових дій на Південно-Західному стратегічному напрямку, в т.ч. проти сил НАТО; навчання ЗС РФ та Білорусі «Захід-2013» (19-28 вересня 2013 року) - відпрацьовано сценарії збройної агресії проти України, які Кремль у загальних рисах спробував реалізувати у 2014-2015 роках; навчання «Центр-2015» (14-20 вересня 2015 року) - під його прикриттям було створено ударне угруповання авіації для застосування у Сирії», - акцентував секретар РНБО.

Крім цього, за словами Турчинова, під виглядом гарантування безпеки проведення Зимових Олімпійських ігор у Сочі в лютому 2014 року Росія  розгорнула угруповання військ для проведення спеціальної операції з окупації Криму.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: