Турчинов розказав, як хотів летіти рятувати Крим, але його втримав Аваков

Турчинов розказав, як хотів летіти рятувати Крим, але його втримав Аваков
Олександр Турчинов
фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Турчинов: Я вимагав від військових ухвалити бодай якесь рішення

Колишній в.о. президента України, секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов розповів, як у лютому 2014 року хотів рятувати окупований Крим. Про це йде мова в інтерв’ю виданню «Гордон».

«Про початок окупації Криму я дізнався тільки 27 лютого, коли о четвертій ранку російський спецназ захопив місцевий парламент і Кабмін. До цього для нас півострів був одним з південно-східних регіонів, де почався так званий проект російських спецслужб «російська весна» з гаслами «Геть хунту!», «Геть Україну!», із захопленнями адмінбудівель, з російськими триколорами та сепаратистськими вимогами самостійності, незалежності і так далі. Кремль був впевнений, що ми не зможемо протистояти хаосу і згасити пожежі сепаратизму і анархії, що спалахнули відразу в багатьох регіонах, протистояти внутрішнім і зовнішнім ворогові без армії, без силових структур, без грошей, нарешті», - розповів про початок захоплення Криму Турчинов.

За словами Турчинова, він на той момент перебував у такому стані, що готовий був особисто вирушити в окупований Крим, аби врятувати його. Проте Турчинова відговорив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. «Я вимагав від військових: «Дайте хоч якесь рішення!» Коли в кінці лютого - початку березня почалися захоплення наших частин, я намагався сам на вертольоті вилетіти до Криму, щоб там організувати оборону одного з аеродромів. Тоді мене Аваков втримав. Він казав на підвищених тонах: «Ну добре, тебе захоплять або зіб'ють, і чим ти країні допоможеш?».

Нагадаємо,  Турчинов зізнався, що блефував, коли дзвонив до спікера Держдуми РФ.

 

 

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: