Турчинов відреагував на дзвінок пранкерів гендиректору «Південмашу»

Турчинов відреагував на дзвінок пранкерів гендиректору «Південмашу»

Турчинов порадив українським високопосадовцям «для запобігання подібних провокацій» завжди користуватися засобами національного спецзв’язку

Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає дзвінок російських провокаторів генеральному директору заводу «Південмаш» черговою невдалою спробою компрометації цього підприємства.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Стосовно чергової брудної справи російських пранкерів, цього разу щодо керівника «Південмашу», хочу сказати наступне. Це була ще одна невдала спроба російських фахівців з організації провокацій скомпрометувати наше ракетобудівне підприємство», – написав Турчинов.

Він порадив українським високопосадовцям «для запобігання подібних провокацій» завжди користуватися засобами національного спецзв’язку, «до яких не мають доступу російські провокатори».

Раніше російський телеканал «Россия 24» випустив в ефір сюжет із так званими пранкерами, які телефонували гендиректору заводу «Південмаш». 

Нагадаємо, The New York Times з посиланням на висновки фахівця з ракетних питань Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) озвучила припущення, що запущена в липні Північною Кореєю (КНДР) міжконтинентальна балістична ракета Hwasong-14, була оснащена ракетним двигуном, створеним на основі радянського аналога РД-250. Найбільш імовірним постачальником технологій для двигуна корейської МБР в публікації названо українське ДП «Південмаш» (Дніпро), яке, як пише NYT, «залишалося одним з основних виробників ракет Росії навіть після здобуття Україною незалежності».

Секретар РНБО України Олександр Турчинов у відповідь на це заявив, що підприємства українського оборонного та авіакосмічного комплексу не постачали зброю та військові технології до Північної Кореї, а інформація про це «не має під собою жодних підстав, є провокативною за змістом, та, скоріш за все, спровокована російськими спецслужбами для прикриття власних злочинів».

Завод «Південмаш» також спростував публікацію The New York Times, назвавши інформацію американського видання провокацією.

Читайте також статтю: Ракетні успіхи Кім Чен Ина. Нова спецоперація проти України 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: