Туреччина викликала посла Німеччини через курдський фестиваль

Туреччина викликала посла Німеччини через курдський фестиваль
Акція турецької громади Німеччини, ілюстративне фото

Турецька влада вважає, що надання Німеччиною дозволу на проведення такого фестивалю продемонструвало «подвійні стандарти в боротьбі з тероризмом»

Міністерство закордонних справ Туреччини викликало 16 вересня посла Німеччини через проведення в Кельні курдського фестивалю.

Анкара засудила цю подію, стверджуючи, що вона сприяє поширенню «терористичної пропаганди», маючи на увазі «Робітничу партію Курдистану» – організацію, визнану терористичною не лише в Туреччині, але також у США та ЄС.

Турецька влада вважає, що надання Німеччиною дозволу на проведення такого фестивалю продемонструвало «подвійні стандарти в боротьбі з тероризмом».

Відносини Туреччини з Німеччиною нині затьмарені після того, як турецький президент Реджеп Тайїп Ердоган почав широкомасштабне переслідування своїх опонентів після невдалого перевороту 2016о року.

Німеччина критикує Анкару за масові арешти та відмовляє у видачі тих людей, яких влада Туреччини прагне засудити через імовірну роль у спробі перевороту. Берлін також зажадав, щоб Туреччина випустила близько десяти німецьких громадян, заарештованих за останні місяці.

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про намір припинити переговори з Туреччиною про членство країни в ЄС.

Меркель також розглядає можливість посилення політики щодо Туреччини після затримання в цій країні ще двох громадян Німеччини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: