Туреччина завдала авіаудару по курдам у північному Іраку: є жертви

Туреччина завдала авіаудару по курдам у північному Іраку: є жертви
Фото: руйнування в Іраку (UNICEF)

Загинули 13 бійців курдського опору

Турецькі літаки завдали удару по північному Іраку, в результаті чого загинули 13 бійців курдського опору.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на представників турецьких збройних сил.

«У повітряному ударі в північному Іраку 13 збройних членів сепаратистської терористичної організації, які готувалися до нападу, були нейтралізовані», - йдеться в заяві.

Як відзначає агентство, в заяві використовується термін, який Туреччина використовує для опису бойовиків партії «Курдистан» (РПК).

Зазначимо, РПК була ініціатором повстання на південному сході Туреччини в 1980-х роках, населеного переважно курдами. Також організація має бази для підготовки повстанців на півночі Іраку.

Турецькі війська також проводять спільні військові навчання з іракськими солдатами біля свого кордону після референдуму про незалежність Іракського Курдистану, який розлютив Анкару і Багдад.

Нагадаємо, 25 вересня в Іракському Курдистані розпочався сепаратистський референдум про незалежність.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган погрожує військовим втручанням в Ірак у відповідь на референдум в курдському регіоні Іраку з питання про незалежність від Багдада.

Іракський парламент вимагає введення військ у спірні райони на півночі країни, які перебувають під контролем курдів, через проведення Іракським Курдистаном референдуму про незалежність.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: