Турецькі ЗМІ повідомляють, что Путін надумав помиритися з Туреччиною

Турецькі ЗМІ повідомляють, что Путін надумав помиритися з Туреччиною
dt.ua

Путин усвідомлює: його авантюра забрала більше, ніж принесла - Star gazete

Турецькі ЗМІ вважають нещирими слова президента Росії Володимира Путіна про наміри помиритися з Туреччиною. «В ході свого візиту в Грецію Володимир Путін, символічно посидівши в кріслі візантійської епохи, заявив про бажання врегулювати відносини з Туреччиною. Ці слова не слід інтерпретувати ні як дивне, ні як щире зізнання», - пише турецьке видання Star gazete.

У публікації йдеться про те, що Туреччина потрібна Росії набагато більше, ніж Росія - Туреччині. «Серйозні інвестиції, тема нових енергетичних маршрутів. Крім того, роботи, пов'язані з проектом будівництва АЕС. Прокладка трубопроводів. Це серйозні фінансові зв'язки. Хоча на тему овочів і фруктів Росія проводить політику приниження, в кінцевому рахунку, Туреччина - альтернативний енергетичний маршрут і другий за величиною покупець для Росії», - зазначає видання.

Star gazete додає, що Путин усвідомлює: його авантюра забрала більше, ніж принесла. Видання зазначає, що Путін побоюється бунту власного народу через економічні складнощі, а отже, намагається відволікти суспільство активними випадами у зовнішній політиці.

«Зараз Путін робить новий хід. Чекаючи вибачень, він прагне мобілізувати політичні лінії розлому в Туреччині. Підводячи Туреччину до точки «давайте вибачимося, дивіться, Путін теж згоден миритися», він бере на приціл Ердогана... Чекати вибачень в той час, як вибачатися повинен той, хто порушив кордон, - ще один приклад безсоромності», - пише Star gazete, уточнюючи, що йдется про скандал з російським літаком.

«Так, він (Путін – Ред.) опинився в складному становищі. Але залишимо все як є, нехай він задихнеться в цих лещатах разом із власними помилками. Путін зустрінеться віч-на-віч з реальністю, і російське суспільство призве його відповісти за усі гріхи. Саме тому він намагається винести проблему зовні», - резюмує видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: