Туск закликав назавжди закрити «Балканський маршрут» мігрантів

Туск закликав назавжди закрити «Балканський маршрут» мігрантів
Фото з відкритих джерел

На його думку, ключ до вирішення міграційної кризи - відновлення ефективного контролю на зовнішніх кордонах Європейського Союзу

Президент Європейської ради Дональд Туск закликав назавжди закрити міграційний «Балканський маршрут», через який біженці нелегально потрапляли до країн Західної Європи.

Про це йдеться в його заяві напередодні саміту у Відні, присвяченому питанням міграційної кризи, оприлюдненій на сайті Євроради.

«Сьогодні ми повинні обговорити, як підвищити ефективність наших дій. Ми повинні підтвердити, політично і на практиці, що західно-балканський маршрут незаконної міграції закритий назавжди. Ось чому я радий, що канцлер Керн узяв на себе ініціативу й організував цю зустріч», - зазначив Туск.

На його думку, ключ до вирішення міграційної кризи - відновлення ефективного контролю на зовнішніх кордонах Європейського Союзу. «Очевидно, що важливою передумовою для досягнення цієї мети є тісна співпраця з нашими партнерами на Балканах і в Туреччині», - наголосив він.

Нагадаємо, у Відні (Австрія) сьогодні, 24 вересня 2016 року, проходить саміт із вирішення міграційної кризи за участі лідерів 10 європейських країн.

Президент Європейської ради Дональд Туск закликав назавжди закрити міграційний "Балканський маршрут", через який біженці нелегально потрапляли до країн Західної Європи. Про це йдеться в його заяві напередодні саміту у Відні, присвяченому питанням міграційної кризи, оприлюдненій на сайті Євроради. "Сьогодні ми повинні обговорити, як підвищити ефективність наших дій. Ми повинні підтвердити, політично і на практиці, що західно-балканський маршрут незаконної міграції закритий назавжди. Ось чому я радий, що канцлер Керн узяв на себе ініціативу й організував цю зустріч", - зазначив Туск. На його думку, ключ до вирішення міграційної кризи - відновлення ефективного контролю на зовнішніх кордонах Європейського Союзу. "Очевидно, що важливою передумовою для досягнення цієї мети є тісна співпраця з нашими партнерами на Балканах і в Туреччині", - наголосив він. Нагадаємо, у Відні (Австрія) сьогодні, 24 вересня 2016 року, проходить саміт із вирішення міграційної кризи за участі лідерів 10 європейських країн.
Повний текст читайте тут: https://www.rbc.ua/ukr/news/tusk-prizval-zakryt-balkanskiy-marshrut-migrantov-1474719886.html

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: