У 2018 році зросла кількість загиблих журналістів у порівнянні з попереднім роком

У 2018 році зросла кількість загиблих журналістів у порівнянні з попереднім роком

У минулі три роки в світі спостерігалася тенденція до зменшення кількості вбитих працівників медіа

У 2018 році у світі були вбиті 94 журналісти. Це на дванадцять більше ніж у 2017-му, йдеться у звіті Міжнародного союзу журналістів (IFJ), передає DW.

Найбільше журналістів і співробітників ЗМІ загинули, за даними організації, в Афганістані та Мексиці - 16 та 11 відповідно. У Ємені за рік, що минає, під час виконання професійних завдань загинули дев'ятеро, у Сирії - восьмеро журналістів.

У Європі 2018 року були вбиті чотири журналісти - по одному у Франції, Болгарії, Туреччині та Словаччині.

Загалом, за даними IFJ, з 1990 року в світі вбили 2500 журналістів, при цьому найбільше працівників медіа загинуло в Іраку (понад 300). У минулі три роки в світі спостерігалася тенденція до зменшення кількості вбитих працівників медіа.

Вчора генеральний прокурор Юрій Луценко розповів, що слідство у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета знайшло «ниточку», яка дала змогу істотно звузити коло підозрюваних.

Нагадаємо, 20 липня 2016 року в центрі Києва внаслідок вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет

За фактом загибелі журналіста прокуратура відкрила кримінальне провадження за ознаками скоєння кримінального правопорушення, передбаченого п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, скоєне у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: