В РФ заявили, що політв'язень Сущенко перебуває у «безпечному місці»

В РФ заявили, що політв'язень Сущенко перебуває у «безпечному місці»
За словами представника РФ, Сущенко скаржився на холод, то йому дали куртку

Сущенко не позбавлений всіх прав, як у штрафному ізоляторі, - представник РФ

У Росії заявили, що український журналіст, політв'язень Роман Сущенко перебуває у «безпечному місці» і що суттєвих скарг від нього не надходило. Про це повідомив член регіональної Громадської спостережної комісії Кіровської області Артур Абашев.

«Сущенко знаходиться у, так званому, «безпечному місці» в колонії з метою уникнення можливих конфліктів та інцидентів з іншими ув’язненими. Це не ШІЗО (штрафний ізолятор). Він, на відміну від поміщених в ШІЗО порушників, не позбавлений всіх прав у «безпечному місці». Може ходити дзвонити, наприклад», — зазначив Абашев.

Абашев додав, що Сущенко скаржився лише на те, що було нудно, після чого до нього помістили однокамерника. За словами Абашева, «ні сам Сущенко, ні його адвокат не заперечували про такі умови утримання».

«16 листопада Сущенко висловлював скарги на холод в камері, після нашого візиту йому дозволили мати додаткову куртку. Через тиждень він знову поскаржився на холодну камеру, після чого його перевели в теплу. 20 грудня його відвідував і адвокат, скарг ніяких не надходило», — розповів Абашев.

Він також зазначив, що «підйом о 5 ранку — це не раніше всіх», оскільки існує розпорядок, згідно з яким у в’язнів відбій о 21:00, а підйом о 05:00.

Напередодні дружина Сущенка повідомила, що його помістили до карцеру та знущаються з нього.

Нещодавно рідні Сущенка отримали право на тривале побачення з політв’язнем у січні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: