У американської розвідки з’явились докази того, що пошту демократів зламала Росія

У американської розвідки з’явились докази того, що пошту демократів зламала Росія
ru-an.info

В американській розвідці наголосили, що їм незрозуміло, чого прагнули хакери

За словами федеральних офіційних осіб, ознайомлених з доказами, американські розвідслужби повідомили Білому дому, що тепер «в значній мірі впевнені», що за розкраданням електронних листів і документів з Національного комітету Демократичної партії (DNC) стояв російське уряд, пише The New York Times.

Водночас в американській розвідці наголосили, що їм незрозуміло, чого прагнули хакери: зайнятися рутинним кібершпіонажем чи маніпулювати ходом президентських виборів в США. Викрадені листи були опубліковані сайтом WikiLeaks. «Його засновник Джуліан Ассанж однозначно дав зрозуміти, що сподівався послабити шанси Хілларі Клінтон на перемогу на президентських виборах. Як документи потрапили до цієї організації, невідомо. Але ще до публікації на WikiLeaks була поширена велика добірка, яку оприлюднили кілька ЗМІ, і хтось, який називає себе Guccifer 2.0 (тепер слідчі вважають, що ця людина була агентом російського ДРУ)», - пише видання.

Версія американських розвідслужб, що до хакерської атаки на DNC причетна Росія, «в основному вторить висновкам приватних агентств кібербезпеки, які вивчили електронні «відбитки пальців», залишені хакерами», йдеться у статті. Перед адміністрацією США постає дилема: чи варто публічно звинувачувати уряд президента Путіна в провокуванні цієї хакерської атаки? Подібні публічні звинувачення можуть ще сильніше зіпсувати російсько-американські відносини в момент, коли США намагаються домовитися з Путіним про припинення вогню в Сирії і з інших питань, а також зірвати спроби укласти якусь угоду про дозволену поведінку в кіберпросторі, йдеться в статті.

Раніше президент США Барак Обама заявив: Білому дому відомо, що російські хакери зламують системи держслужбовців США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: