У Білорусі стверджують, що всі російські військові залишили країну після навчань «Захід-2017»

У Білорусі стверджують, що всі російські військові залишили країну після навчань «Захід-2017»
Російсько-білоруські військові навчання «Захід-2017»

Російсько-білоруські військові навчання «Захід-2017» проходили на території Білорусі 14-20 вересня

Департамент міжнародного військового співробітництва Міністерства оборони Білорусі повідомив у середу, що всі представники збройних сил РФ, що приймали участь у спільних військових навчаннях «Захід-2017», залишили територію Республіки Білорусь у вересні 2017 року. Про це сказано у повідомленні на офіційному сайті міністерства.

«Як вже неодноразово заявлялося, весь російський контингент, який брав участь в «Захід-2017», покинув територію Республіки Білорусь у вересні поточного року», - зазначено в повідомленні.

Після закінчення «Заходу-2017» Республіка Білорусь в рамках міжнародних зобов'язань забезпечила проведення на своїй території чотирьох заходів контролю трьох держав-учасників, повідомили також в Міноборони.

Серед проведених заходів було зазначено відвідування військової частини по оцінці військової інформації і інспекції зазначеного району інспекторами з України, Литви та Словаччини.

«За результатами проведених заходів іноземними інспекторами будь-яких фактів присутності або військової діяльності незаявлених військових сил, в тому числі російських, виявлено не було, про що свідчать офіційні звіти зазначених держав», - зазначили в Міністерстві оборони республіки.

Як повідомили в Генштабі ЗСУ, по завершенню навчань «Захід-2017» з території Білорусі ще не виїхало близько 6 тисяч російських солдат, які брали участь у спільних військових маневрах.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: