У БПП вимагають оприлюднення всієї «чорної бухгалтерії» Партії регіонів

Нардеп вимагає провести розслідування

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко вимагає розслідування і оприлюднення усієї бази даних «чорної бухгалтерії» Партії регіонів. Про це він сказав під час виступу в Верховній Раді.
Депутат нагадав, що згідно з документами, «менше, ніж за півроку, у 2012 році було витрачено на політику понад 60 млн доларів». Згідно з цими даними, зокрема, було виділено значні кошти на «підкуп Центральної виборчої комісії» та на піар на телеканалах.
Лещенко зазначив, що відповідні документи нині є у розпорядженні Національного антикорупційного бюро. Він закликав провести розслідування щодо відповідної інформації.
«Ми закликаємо оприлюднити повністю всю цю базу даних. Суспільство повинно знати, куди витрачалися гроші на політичну корупцію, хто ці гроші брав», - сказав він.
Крім того, депутат висловив думку, що перший заступник військового прокурора України Володимир Жербицький не зможе об'єктивно розслідувати справу екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка через те, що «Жербицький перебуває у особистих дружніх, приятельських відносинах з Клименком».
«Він (Жербицький. – Ред.) не може бути неупередженим слідчим у справі про розграбування державного бюджету, він не може неупереджено розслідувати», - сказав депутат.
Нагадаємо, у вівторок, 31 травня, Лещенко на брифінгу у Києві оприлюднив 22 сторінки документів так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.
У них, зокрема, йдеться про те, що у 2012 році представники Партії регіонів у вигляді хабарів виплатили членам Центрвиборчкому України 3 млн грн, а також щомісячно виплачували понад 1 млн доларів низці центральних телеканалів за так звану «джинсу».
Джерело: УНІАН

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: