У Черкасах активісти влаштували пікет перед початком концерту «Потапа і Насті Каменських»

У Черкасах активісти влаштували пікет перед початком концерту «Потапа і Насті Каменських»

Самого входу до будівлі протестувальники не блокували, але глядачам, які йшли на концерт, влаштували символічний «коридор ганьби»

У неділю в Черкасах кількадесят активістів протестували біля палацу культури «Дружба народів» за годину до початку концерту дуету «Потап і Настя Каменських». Як передає кореспондент Радіо Свобода, активісти тримали в руках плакати за написами: «Золоті кити = дешеві понти», «Для вбивць свого народу – співають тільки зрадники» та «Геть московських підстилок».

Також мітингувальники запалили фаєри, а на вході до палацу культури розлили томатний сік як символ крові українців, що постраждали під час збройного конфлікту Росії на сході України.

«Це їхній вибір. Наша ж акція має інформативний характер, щоб закликати українців бойкотувати концерти виконавців, які їздять задля заробітку до Росії й отримують там нагороди», – сказав один із організаторів акції, депутат Черкаської міськради Максим Шило.

Самого входу до будівлі протестувальники не блокували, але глядачам, які йшли на концерт, влаштували символічний «коридор ганьби». Вони зокрема вигукували гасла «Вокзал – Москва – Росія», «Не ведіть дітей на російське фуфло» тощо.

Як повідомляв «Главком», 16 листопада у Києві через концерт Потапа і Насті побилися праві активісти та поліція. Сутички сталися перед Палацом «Україна».

Учасники акції із символікою ВО «Свобода» та «Сокіл» протестували проти проведення концерту «кремлівських заробітчан» в Україні. Активісти скандували «Ганьба!» та «Куди ви ведете своїх дітей?».

Цієї осені раніше популярний в Україні дует «Потап і Настя» проводить тур «Золоті кити», присвячений своєму 10-річчю.

Останні три роки артисти, не дивлячись на російську агресію, не припиняли свої гастрольні тури містами РФ та продовжують приймати нагороди від російського бомонду. Отже питання, чи відбудеться концерт 16 листопада у Києві без надмірних ексцесів — як це було у Чернігові, Житомирі, Херсоні, чи з бойкотами і взагалі відміною — як у Хмельницькому, Франківську та Львові – вже піднімалося в ЗМІ.

Нагадаємо, 21 жовтня в клубі СВ у Хмельницькому мав відбутися концерт Потапа і Насті, однак напередодні під клубом зібралися активісти iз плакатами і мегафонами.

Люди облили хол і центральні двері клубу штучною кров’ю, кидали яйця і кричали: «Гань¬ба!».

У хід пішли навіть димові шашки і петарди, а перед входом у клуб створили стенд iз портретами загиблих у зоні АТО земляків і вигукували «Не годуй собак Кремля!».

Протестуючі звинуватили зірок у тому, що вони гастролюють у Росії.

Як відомо, у Черкасах оголосили бойкот Потапу і Насті Каменських. А у Чернігові Потапа та Настю облили свинячою кров’ю.

Хмельницька міськрада була змушена в терміновому порядку затвердити рішення про «заборону проведення гастрольних заходів на території області особам, які публічно підтримують агресію Російської Федерації».

В Івано-Франківську, де концерт, за розкладом, мав відбутися наступного дня, взагалі відмовилися проводити захід. 29 жовтня артисти мали зустрітися зі своїми фанами на концерті у місті Лева, однак було вирішено скасувати концерт, хоча на момент скасування вже було продано близько 95% усіх квитків.

Прес-служба виконавців ці події не коментує. Лише продюсер Ірина Горова вибачилась перед прихильниками: «Я дуже прошу в усіх шанувальників «Потапа і Насті» вибачення за скасування концерту у Львові, особливо у дітей, які їх так люблять! І молюся за те, щоб у нашу країну прийшли розум, спокій і любов!»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: