У Чернігові карантин зламався: містяни масово вийшли на прогулянки (фото)

У Чернігові карантин зламався: містяни масово вийшли на прогулянки (фото)
Люди пішли гуляти у центр, де розквітли тюльпани і сакури
Фото: УНІАН

Жителі Чернігова перестали дотримуватись карантинних обмежень і носити маски

Жителі Чернігова, незважаючи на чинні карантинні обмеження, пов'язані з небезпекою поширення коронавірусу, сьогодні масово вийшли на прогулянки центром міста. На клумбах розквітли тюльпани і сакури, які висадили кілька років тому.

Родини з дітьми можна зустріти на Алеї героїв, на Валу, у сквері імені Хмельницького, пише УНІАН. Люди прогулюються, фотографують квіти на клумбах.

При цьому все менше чернігівців можна зустріти на вулиці у масках, а біля закладів, що продають каву, солодощі на винос, ніхто не дотримується дистанції.

Так само містом прогулюються групи підлітків. Коли поліцейська хотіла зробити зауваження трьом хлопцям-підліткам у парку, ті вдягли маски і розійшлися урізнобіч - зауваження робити було вже нікому. А за сто метрів вони зійшлися і знову пішли утрьох.

Розміщене цього тижня у Faceebook фото групи підлітків на дитячому майданчику, зроблене у центрі Чернігова, викликало жваве обговорення - дописувачі з різних мікрорайонів міста вказували, що дітей дуже рідко можна зустріти у масках, а дитячі майданчики активно використовуються юними жителями міста та їхніми батьками, «ніби ніхто не чув про каранитин».

Крім того, чернігівці зазначили, що у дискусіях у соцмережах все частіше став звучати вислів «якщо коронавірус взагалі існує».

Станом на 1 травня у Чернігівській області виявлено 51 випадок захворювання на коронавірус, четверо людей померли, вісім одужали. Власне у Чернігові зареєстровано близько 10 випадків Covid-19 у різних мікрорайонах.

Як повідомлялось, Міністерство охорони здоров'я розвіяло міф про те, що коронавірус боїться сонячного світла і тепла.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 1 травня лабораторно підтверджено 455 нових випадків коронавірусу, це менше на 85 людей, ніж було попередньої доби (540)

Серед усіх, хто захворіли за останню добу, 37 дітей – попередньої доби (45) та 91 медик – (87). Минулої доби від коронавірусу в Україні одужали 175 - попередньої доби (135), померли 11 - (11). 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: