У Держдепартаменті США розповіли, чому санкції проти Росії виявились ефективними

У Держдепартаменті США розповіли, чому санкції проти Росії виявились ефективними
Фото з відкритих джерел

Санкції утримали росіян від того, щоб зробити щось ще гірше, ніж вони вже наробили - Держдеп США

У Державному департаменті США вважають, що санкції проти Росії є ефективними, хоча поки що не змусили керівництво Кремля піти на очікувані поступки. По-перше, санкції утримали росіян від того, щоб зробити щось ще гірше, ніж вони вже наробили. По-друге, санкції змусили РФ сприймати мінські угоди всерйоз. Про це розповів координатор політики санкцій Держдепартаменту США Даниэл Фрид в інтерв’ю Latvijas Avize.

Водночас чиновник визнав - поки що санкції справді не підштовхнули Кремль до прийняття очікуваного рішення. «Насильство в Україні зростає, людей в результаті військових дій вбивають кожен день. Незважаючи на те, що укладено перемир'я, поліпшити середовище безпеки важко. Ми повинні бути терплячими, твердими і рішучими», - сказав він.

«Латвія в цьому сенсі - приклад незламності й терпіння, тому що Латвія в політиці щодо санкцій була однією з тих, хто перебував у перших рядах. Як відомо, введені також російські відповідні санкції, і вони завдали удару по економіці Латвії. Я сподіваюся, що латвійські підприємці переорієнтують свої експортні ринки», - додав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: