У Держдепі США пояснили, чому затягнулась підготовка нових антиросійських санкцій

У Держдепі США пояснили, чому затягнулась підготовка нових антиросійських санкцій
Хізер Нойєрт

Офіційний термін для імплементації закону про нові санкції проти РФ закінчився 1 жовтня

Визначення осіб і компаній з Росії, які потенційно можуть потрапити під санкції США, є складним процесом, який вимагає часу, тому підготовка нових санкцій і затримується, заявила представник Державного департаменту США Хізер Нойєрт.

За словами Нойєрт, Держдепартамент працює над визначенням осіб і організацій, пов'язаних з оборонним і розвідувальним секторами, а зрив дедлайну викликаний складністю процесу. Офіційний термін для імплементації закону про нові санкції проти РФ закінчився 1 жовтня.

«Ми чули, що деякі члени Конгресу незадоволені строками виконання... Закон про санкції містить вимогу про те, щоб Держдепартамент визначив осіб, пов'язаних з російською розвідкою і обороною, які можуть потрапити під нові санкції. Ми працюємо над завершенням цього процессу», – заявила вона.

Нойєрт додала, що в Держдепі обізнані про побоювання американського парламенту через затримки.

На початку серпня президент США Дональд Трамп підписав законопроект, що дозволяє ввести додаткові санкції щодо Росії, Ірану і КНДР. Указ передбачав, що план обмежувальних заходів, включаючи списки осіб, на які може бути розповсюджено дію санкцій, буде представлений до 1 жовтня. Документ обмежує можливість Трампа знімати санкції з Росії, а також підтверджує дію обмежень, накладених минулою адміністрацією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: