У Дніпрі вандали зіпсували портрет письменника Гончара

У Дніпрі вандали зіпсували портрет письменника Гончара

Портрет Гончара не підлягав відновленню, тому автори малюнка вирішили його забілити

У Дніпрі невідомі замалювали чорною фарбою очі на портреті письменника Олеся Гончара, намальованому на паркані в межах акції «Слово на стіні».

Про це повідомила координатор проекту «Слово на стіні» Анастасія Теплякова.

«Ніколи не думала, що саме цей портрет зачеплять. Він вийшов таким живим, таким реальним і таким щирим, що це ніби людину вдарити просто так... Ми не знаємо, хто зіпсував портрет Гончара, чому і за що. Скоріше за все, «просто», – зазначила Теплякова.

За словами координатора акції, портрет не підлягав відновленню, тому автори малюнка вирішили його забілити.

Утім, учасники акції зазначають, що це не зупинить їхню ініціативу.

«Вони спаскудять, а ми прийдемо ще. І доти, доки до них не дійде, що їм ніколи не перемогти у своїй ницості та байдужості», – заявила Теплякова.

Проект «Слово на стіні» стартував у Дніпрі 2016 року. Це мистецька ініціатива творчої молоді, яка популяризує українську літературу. Першим об’єктом стало графіті із цитатою з забороненого за радянських часів роману «Собор» Олеся Гончара. Волонтери створили його на зупинці в студентському районі, на розі вулиці Телевізійної та проспекту Гагаріна.

Пізніше на інших будівлях і зупинках міста з’явились цитати з творів українських класиків, а також портрет Олеся Гончара на паркані біля входу на подвір’я біля студентських гуртожитків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: