У «Главкома» з’явились ексклюзивні фото Павла Гриба у російському суді

У «Главкома» з’явились ексклюзивні фото Павла Гриба у російському суді

Павло Гриб у російському суді 18 жовтня 2017 року 

Фото: Ніл Ракша/ надано адвокатом Андрієм Сабініним 

Фото із зали засідань російського суду передав «Главкому» адвокат затриманого Андрій Сабінін

В редакції «Главкому» з’явилися ексклюзивні фото 19-річного українця Павла Гриба під час сьогоднішнього засідання Жовтневого районного суду міста Краснодар (РФ), де хлопцю продовжили утримання під вартою до 4 січня 2018 року.

Фото із зали засідань російського суду передав «Главкому» адвокат затриманого Андрій Сабінін.

Нагадаємо, сьогодні росіяни влаштували судилище над викраденим в Білорусі та вивезеним до Росії сином члена громадської ради Державної прикордонної служби України Ігоря Гриба Павлом. Його залишили в СІЗО під вартою ще майже на три місяці. 

За зверненням Генерального консульства України в Ростові-на-Дону, 23 жовтня 2017 року відбудеться зустріч консула з незаконно утриманним в СІЗО Краснодару Павлом Грибом.

Нагадаємо, російські спецслужби затримали українця Павла Гриба 25 серпня (на наступний день після перетину ним кордону Білорусії) і не допустили до нього ні представників МЗС України, ні адвоката. Білоруська сторона тільки 31 серпня підтвердила факт перетину кордону при в'їзді в Білорусь 24 серпня. Представники захисту приїхали в слідчий ізолятор ФСБ в Краснодарі, де знаходиться Павло Гриб, однак їх до затриманого не пустили.

13 вересня повідомлялося, що російські ЗМІ заявили про арешт Гриба суд Краснодара на два місяці. Російський адвокат Андрій Сабінін, який захищає утримуваного в Росії українця, зазначив, що рішення про арешт хлопця до 17 жовтня було заочним. Сам Павло Гриб заявив, що не отримує призначені йому ліки і турбується про своє здоров'я.

Раніше ЄСПЛ зажадав від РФ висновок про стан здоров'я українця Павла Гриба. Також він запропонував відправити до СІЗО своїх лікарів. 11 жовтня українська сторона відправила лікарів до затриманого українцю, не дочекавшись дозволу РФ. Однак російська сторона так і не допустила їх до Павла.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: