У ГПУ розповіли, на яких умовах США повернуть гроші Лазаренка

У ГПУ розповіли, на яких умовах США повернуть гроші Лазаренка
Євген Єнін
ФАКТЫ и комментарии

Кошти витратять на боротьбу з бідністю та корупцією

Уряд США поверне Україні кошти, вкрадені екс-прем'єр-міністром України Павлом Лазаренком, на певних умовах. Про це УНН заявив заступник генерального прокурора України Євген Єнін.

«Це не будуть просто гроші, перераховані до бюджету України. Буде певним чином окреслено ті умови і завдання, на які буде ці гроші витрачено», – сказав Єнін.

Він уточнив, що кошти може бути повернуто Україні для боротьби з бідністю, підтримки охорони здоров'я чи боротьби з корупцією.

Єнін додав, що процес повернення вкрадених активів може зайняти певний час, адже кошти перебувають на рахунках п’яти різних юрисдикцій.

Нагадаємо, у 1998 році Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти Лазаренка за розкрадання державного майна в особливо великих розмірах.

Раніше екс-заступник генпрокурора Микола Обіход повідомив, що, зокрема, йдеться про 280 млн доларів, які було арештовано на рахунках у Гернсі, Антигуа, в Ліхтенштейні, в литовських банках, у деяких швейцарських банках, а потім ще раз арештовано органами американської юстиції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: