У ГПУ відзвітували про покарання за злочини на Майдані

Загалом по Україні повідомлено про підозру 340 особам, стосовно 140 осіб обвинувальні акти направлені до суду, стосовно 35 судом ухвалені обвинувальні вироки

Загалом по Україні за злочини щодо активістів Майдану у 2013-14 роках повідомлено про підозру 340 особам, стосовно 140 осіб обвинувальні акти направлені до суду, стосовно 35 судом ухвалені обвинувальні вироки

Про це повідомив керівник департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк у програмі «Політклуб» Віталія Портникова в ефірі Еспресо.TV.

За його словами, розслідування відбувається стосовно усіх, хто причетний до розгону Майдану. За кожним епізодом є встановлені причетні до подій, яким оголошено про підозру і ті, у кого вже обвинувальні акти направлені до суду. Горбатюк наводить результати слідства у хронологічному порядку вчинення злочинів.

30 листопада - студентський розгін - повідомлено про підозру 16 особам - від екс-президента, тодішнього очільника РНБО, його заступникам, міністру внутрішніх справ, його заступникам, керівнику київської міліції, його заступнику, голові КМДА, начальнику відділу громадської безпеки та 7 командирів «Беркуту».

Також стосовно голови КМДА і 4 командирів «Беркуту» обвинувальний акт 1,5 року вже у суді. Завершене слідство стосовно начальника відділу громадської безпеки, якому інкримінується надання наказу на застосування насильства.  Інші особи оголошені в розшук.

1 грудня - направлено обвинувальні акти стосовно начальника київського «Беркуту», стосовно командира відділення.

10-11 грудня - повідомлено про підозру начальнику «Беркуту» Запорізької області і командиру роти. Двоє бійців оголошені в розшук.

Січень - залишається нерозкритими вбивства перших трьох майданівців. Через неточні експертизи, які були проведені ще колишньою владою. Також встановлено трьох бійців «Беркуту», які здійснювали побиття на колонаді. 

18 лютого - повідомлено про підозру виконавцям - командирам Харківського, Львівського «Беркуту», а також 4 бійцям, яким інкримінується застосування помпових рушниць, заряджених мисливськими набоями. 

18-19 лютого - За незаконно організовану терористичну операцію перебуває під вартогю начальник СБУ, а також 3 тітушок.

20 лютого - арештовані 4 беркутівців за вбивство 8 осіб і нанесення поранень 80 особам. Тоді було вбито 48 осіб. За це 5 беркутівців знаходяться на лаві підсудних, також оголошені в розшук керівники.

21 лютого - слідством встановлено видачу зброї правохоронцям і тітушкам. 

«Загалом по Україні повідомлено про підозру 340 особам, стосовно 140 осіб обвинувальні акти направлені до суду, стосовно 35 судом ухвалені обвинувальні вироки», - зазначив Горбатюк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: