У Греції держслужбовці оголосили 24-годинний страйк

У Греції держслужбовці оголосили 24-годинний страйк
Фото: Twitter

Грецькі державні службовці вимагають підвищення зарплат та пенсій

У середу, 14 листопада, грецькі держслужбовці проводять 24-годинний страйк на знак протесту проти заходів економії в країні та за підвищення зарплат і пенсій.

Про це повідомляє AP.

У центрі Афін зібралися сотні протестувальників, які вирушать колоною по місту.

«Грецькі державні службовці залишили робочі місця та розпочали 24-годинний страйк на знак протесту проти заходів економії та за підвищення зарплати й пенсії, а також за скасування законодавства щодо заходів економії, яке було необхідно ухвалити для отримання міжнародної фінансової допомоги», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у боротьбі із загрозливою фінансовою кризою грецькі уряди, починаючи з 2010 року, суттєво збільшили податкові ставки та урізали видатки країни, зокрема були зменшені пенсії та зарплати держслужбовців. Такі кроки грецької влади дозволили країнам єврозони та МВФ в екстреному порядку надати Греції кредити на мільярди євро, щоб уникнути дефолту.

Раніше повідомлялося, що колишнього міністра фінансів Греції Янноса Папантоніу, який очолював зусилля країни зі вступу в єврозону, разом з дружиною візьмуть під варту на час очікування суду за обвинуваченням у корупції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: