У Грузії семикласницю не пустили на уроки через хіджаб

У Грузії семикласницю не пустили на уроки через хіджаб

Батьки дівчини звинувачують керівництво учбового закладу в обмеженні релігійних свобод

У грузинській Кахетії класний керівник не пустив на уроки семикласницю, яка прийшла до школи у хіджабі. Про це повідомляє JAMnews.

Директор цієї школи стверджує, що учениця порушила внутрішньошкільний розпорядок, оскільки на уроці заборонено сидіти в будь-якому головному уборі. При цьому у школі заявили, що у місцевих жінок немає традиції носити хіджаб.

Батьки дівчини звинувачують керівництво учбового закладу в обмеженні релігійних свобод.

На цей інцидент вже відреагувало і Міністерство освіти Грузії. У відомстві кажуть, що законодавство Грузії визнає свободу всіх людей в питаннях релігії, хоча у всіх шкіл при цьому є свій внутрішній розпорядок.

«У внутрішньому розпорядку школи зафіксовано, що під час навчального процесу учні в класі повинні перебувати без головних уборів. На жаль, це загальне положення внутрішньошкільного розпорядку зачепило релігійні почуття. Міністерство закликає всі сторони утриматися від розгляду питання в релігійному розрізі і допомогти врегулювати ситуацію в спокійному режимі», — йдеться в заяві Міністерства освіти.

У той же час в Асоціації молодих юристів кажуть, що якщо внутрішньошкільний розпорядок утискає релігійні почуття учнів, то міністерство може вимагати у керівництва школи переглянути цей розпорядок.

За словами юриста Лаша Бекашвілі, у школяра є право обґрунтовано і документально відмовитися від носіння шкільної форми, якщо вона не відповідає його віросповіданням і самовираження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: