У ЄС чекають, що Антикорупційний суд в Україні запрацює до кінця року

У ЄС чекають, що Антикорупційний суд в Україні запрацює до кінця року
Прапори України та ЄС

У ЄС заявили, що боротьба з корупцією є ключовим компонентом Угоди про асоціацію між ЄС і Україною

У Європейськом Союзі очікують, що Антикорупційний суд в Україні запрацює до кінця 2018 року.

Про це йдеться в повідомленні на сайт ЄС.

«Ми з нетерпінням очікуємо, що суд буде повністю функціонувати до кінця року. Європейський союз готовий підтримати цей процес», – йдеться у повідомленні.

У ЄС заявили, що боротьба з корупцією є ключовим компонентом Угоди про асоціацію між ЄС і Україною. В Євросоюзі нагадали, що антикорупційний інститут має бути повністю незалежним при виконанні свого завдання і одночасно з цим не мати надмірного впливу.

Нагадаємо, Вища кваліфікаційна комісія суддів 8 серпня почала приймати документи кандидатів для участі у конкурсі на посади 39 суддів Вищого антикорупційного суду.

Створення спеціалізованого антикорупційного суду в Україні тривало понад два роки - з весни 2016-го. Цей суд покликаний розглядати справи щодо корупції серед високопосадовців за поданням Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, які уже створені та працюють в Україні.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про Вищий антикорупційний суд у червні 2018 року. Створення антикорупційного суду було однією з умов співпраці країни з Міжнародним валютним фондом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: