У Європарламенті хочуть розібратися з банкрутством 72 банків в Україні

У Європарламенті хочуть розібратися з банкрутством 72 банків в Україні

У Брюсселі перевірять усі факти і зроблять висновки

Місія Європейського парламенту з бюджетного контролю має намір проаналізувати ситуацію, пов'язану зі збанкрутілими українськими банками. Про це заявила сьогодні на брифінгу в Києві голова місії Європарламенту з бюджетного контролю Інге Гріссле.
«Що стосується питання про 72 банки, які збанкрутіли, ми займемося цим питанням у Брюсселі, перевіримо всі факти і зробимо відповідні висновки», - сказала вона.
Гріссле повідомила, що питання банкрутства 72 банків обговорювалося під час зустрічей місії Європарламенту в Україні. «Ми обговорили банкрутство 72 банків останнім часом і куди поділися гроші, які ніхто не може знайти», - сказала вона.
За її словами, в Україні є прогрес у боротьбі з корупцією і проводяться реформи, проте останнім часом швидкість реформ сповільнилася.
«Ми констатували зменшення швидкості реформ. З макроекономічної допомоги ще не виконані умови для надання EUR800 млн, вони ще чекають виконання відповідних зобов'язань з українського боку», - сказала вона.
Гріссле підкреслила, що для місії Європарламенту з бюджетного контролю важливо, щоб реформи були продовжені, і нагадала, що Україна отримує транші фінансової допомоги за виконання конкретних зобов'язань.
За словами Гріссле, макрофінансова допомога Україні становить EUR3,4 млрд, EUR800 млн надається на двосторонній розвиток і підтримку, EUR500 млн - на регіональний розвиток, EUR50 млн - на підвищення стабільності і EUR60 млн гуманітарної допомоги.
За її словами, місія Європарламенту з бюджетного контролю, яка уперше приїхала в Україну, зустрілася з народними депутатами, з представниками громадськості і представниками антикорупційних агентств і органів.
Вона підкреслила, що необхідно продовжувати реформи, щоб вони не залишалися на папері, і реалізовувати нові антикорупційні закони, які ухвалить український парламент.
Джерело: Інтерфакс-Україна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: