У Казахстані підтримали рішення Синоду РПЦ

У Казахстані підтримали рішення Синоду РПЦ

«Власне, наш Священний синод по-іншому вчинити не міг - як розірвати євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом», - заявив єпископ Каскеленський Геннадій

Митрополичий округ Російської православної церкви в Казахстані розділяє переконаність в правильності рішення РПЦ, що стосується розриву відносин з Константинопольським патріархатом.

Про це заявив керуючий справами митрополичого округу РПЦ в Казахстані єпископ Каскеленський Геннадій, пише ТАСС.

«Ми в митрополичому округу керуємося абсолютно всіма юридичними актами, які приймають Святійший патріарх і Священний синод, всіма розпорядженнями, статутом російської церкви. Природно, ми керуємося в нашій життєдіяльності тими рішеннями, які були прийняті вчора (15 жовтня) в Мінську на засіданні Священного синоду нашої церкви, і повністю поділяємо переконаність в правильності цих рішень. Власне, наш Священний синод по-іншому вчинити не міг - як розірвати євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом», - заявив єпископ Каскеленський Геннадій.

Нагадаємо, 15 жовтня у РПЦ заявили, що члени Священного синоду «визнали неможливим подальше перебування в євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом».

У Московському патріархаті пояснили, які наслідки матиме рішення синоду РПЦ. Також повідомлялося, за якої умови РПЦ відновить відносини з Константинополем.

В УПЦ КП вважають, що синод РПЦ повторює політику Кремля.

Також опубліковано повний текст рішення синоду РПЦ про розрив відносин із Константинополем.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: