У Києві наступного року кількість камер відеоспостереження зросте до 10 тисяч

У Києві наступного року кількість камер відеоспостереження зросте до 10 тисяч

Кличко зауважив, що інформація, яка надходить з камер відеоспостереження суттєво допомагає в роботі працівникам правоохоронних органів

Ми збільшуватимемо в Києві кількість встановлених камер відеоспостереження. І наступного року їх кількість має зрости до 10 тисяч. Про це в ефірі 112 каналу заявив мер Києва Віталій Кличко.

Мер Києва зауважив, що три роки тому він відвідав Ізраїль і був вражений наскільки ефективно там працює система  безпеки та відеоспостереження. «Коли повернувся до Києва, я дав завдання встановлювати камери і створити дата-центр, куди стікатиметься вся інформація з усіх камер. Адже безпека сьогодні – ключове питання для кожного українця», - сказав Віталій Кличко. Більше того, підкреслив мер, така система відеоспостереження досить ефективно працює  в багатьох містах світу.

Кличко зауважив, що в столиці встановлюють інтелектуальні камери, які можуть розпізнавати обличчя людей і номери автівок. Мер зауважив, що такі камери встановлені в багатолюдних місцях,  в усіх школах, дитсадках, закладах охорони здоров'я, на деяких станціях метро.

Віталій Кличко зауважив, що інформація, яка надходить з камер суттєво допомагає в роботі працівникам правоохоронних органів. За словами міського голови, наступного року кількість відеокамер в столиці має сягати 10 тисяч. Наразі в Києві встановлено вже 4 тисячі камер, а до кінця року встановлять ще 2 тисячі. Також до єдиної системи системи місто підключатиме камери приватних закладів та організацій. 

Кличко наголосив, що важливе завдання – щоб камер у Києві було не десятки, а сотні тисяч. За його словами, у Лондоні, наприклад, установлено близько мільйона камер відеоспостереження. «Я впевнений, що нам вдасться суттєво збільшити кількість камер. Ми зараз також залучаємо відеокамери, які знаходяться в державних та приватних установах, щоб інформацію з них також отримувати в дата-центр», - додав мер Києва. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: