У Києві розпочався перший Український жіночий конгрес

У Києві розпочався перший Український жіночий конгрес
Гендерна рівність

У рамках Конгресу відбудеться 7 дискусійних панелей

Сьогодні, 22 листопада, у Києві розпочав роботу перший Український жіночий конгрес, організований за ініціативи Міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді України «Рівні можливості».

На Конгрес прибув прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, у заході беруть участь близько 300 жінок і чоловіків, які досягли успіху в політиці та бізнесі, а також представники неурядових організацій та медіа.

Мета першого Українського жіночого конгресу - об’єднати його учасників довкола ідеї забезпечення гендерної рівності в різних секторах українського суспільства як базового елементу сталого розвитку нашої держави.

У рамках Конгресу відбудеться 7 дискусійних панелей з питань посилення політичної і громадської участі жінок на різних рівнях, залучення жінок до процесу миротворчості та сектору безпеки, боротьби із гендерно обумовленим насильством, а також подолання гендерних стереотипів та посилення гендерної освіти і просвіти.

У тематичних обговореннях візьмуть участь члени Кабінету міністрів, українські та іноземні парламентарії, представники уряду, органів місцевого самоврядування, міжнародних організацій, вітчизняні та закордонні експерти.

На Конгресі представлено дві фотовиставки – «Не жіноча справа», підготовлена в рамках кампанії проти сексизму у політиці і ЗМІ «Повага», та «Жінки, мир і безпека в Україні», яку ініціював «Український жіночий фонд» за підтримки ООН Жінки.

Конгрес проходитиме 22 і 23 листопада. Під час його роботи постійно функціонуватиме дитяча кімната, де учасники заходу можуть залишити своїх дітлахів під опікою відповідальних нянь.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: