У Києві відкрили мурал із зображенням Іоанна Павла ІІ

У Києві відкрили мурал із зображенням Іоанна Павла ІІ
Мурал із зображенням Іоанна Павла ІІ
Фото: ukrinform.ua

Мурал малював австрійський художник, який просив не називати його ім'я

На столичному Печерську у неділю, 15 жовтня, відкрито мурал із зображенням Папи римського Іоанна Павла ІІ.

«Відкриття цього муралу свідчить про постійне вираження дружби та пам'яті людини, яка підтримувала Україну, свободу та мир», - сказав на церемонії посол Польщі в Україні Ян Пєкло.

Він зацитував слова Іоанна Павла ІІ про те, що українців і поляків історія має об'єднувати, а не навпаки.

«Українці і поляки мають подолати історичні непорозуміння, які ще живі в обох суспільствах, і будувати свої відносини на дружбі і взаємоповазі», - наголосив дипломат.

У свою чергу голова Печерської міської райдержадміністрації Сергій Мартинюк повідомив, що мурал малював австрійський художник, який просив не називати його ім'я. Стінне зображення створене на замовлення посольства Польщі в Україні, КМДА та за підтримки радника міністра інформаційної політики України Гео Лероса.

В урочистих заходах, пов'язаних з офіційним відкриттям у Києві вулиці св. Іоанна Павла ІІ (колишня вул. Патріса Лумумби ) та муралу з образом св. Іоанна Павла ІІ (на стіні будинку № 2 по бульвару Марії Приймаченко) взяв участь також апостольський нунцій в Україні (посол Ватикану) архієпископ Клаудіо Гуджеротті.

Зазначимо, напередодні відкриття муралу з образом святого Іоанна Павла ІІ, у ніч проти 14 жовтня, невідомі фломастером розмалювали свастикою і антипольськими написами стіни цієї будівлі.

Після фіксації поліцією акту вандалізму комунальні служби Печерського району Києва усунули ці написи. Мурал не був пошкоджений.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: