У Китаї 60 мільйонів свиней знищили через вірус АЧС

У Китаї 60 мільйонів свиней знищили через вірус АЧС
Цього року АЧС у Китаї була зафіксована вперше

Протягом останніх чотирьох місяців в Китаї виявлено понад 90 спалахів АЧС

Свине стадо Китаю скоротилося на 60 мільйонів голів. Про це заявив президент і генеральний директор компанії Genesus Inc. Джим Лонг, передає euromeatnews.com

«Минулого тижня джерела комбікормової промисловості Китаю повідомили, що споживання свинячого корму в порівнянні з минулим роком суттєво скоротилося. Це говорить про загальне скорочення свинопоголів’я в Китаї. Близько 1,5-1,7 млн свиноматок були ліквідовані через низькі ціни ще до спалаху африканської чуми свиней. Подальше зниження поголів’я свиней викликане АЧС. І за попередніми оцінками, скорочення споживання кормів на 10% означає, що в Китаї тепер налічується приблизно на 60 мільйонів менше свиней, ніж торік», — пояснив експерт.

Протягом останніх чотирьох місяців в Китаї виявлено понад 90 спалахів АЧС.

«Поряд з цим, є підозри, що не всі випадки були зареєстровані через офіційні канали. В даний час 22 провінції Китаю повідомили про спалахи вірусу», - повідомляє видання.

Нагадаємо, цього року АЧС у Китаї була зафіксована вперше.

При цьому на Китай припадає близько половини від світового рівня виробництва і споживання свинини.

В Україні ж, з початку року, вже було зафіксовано близько 140 випадків АЧС. Всього за останні три роки вірус не обійшов стороною жодну область.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: