У Кононенка стверджують: Лещенко знову розповсюдив фейк

У Кононенка стверджують: Лещенко знову розповсюдив фейк

Прес-служба нардепа Ігоря Кононенка заперечує зберігання ним цінних паперів в російських банках

Інформація народного депутата України Сергія Лещенка про зберігання президентом України Петром Порошенко і заступником глави фракції «БПП» у Верховній Раді Ігорем Кононенко цінних паперів в російському банку, яку він поширив через мережі Facebook, не відповідає дійсності і є фейком.

Про це повідомила сьогодні прес-служба Ігоря Кононенко, спростувавши факт зберігання цінних паперів у фінустановах з російським капіталом, пише Фокус.

Згідно з наданими прес-службою Кононенко документам, належні йому цінні папери зберігаються в депозитарній установі ТОВ «Ай Бі кепітал», яке опосередковано контролює Міжнародний інвестиційний банк. 50% + 1 акція в останньому належить Петру Порошенко. Ще 14,9% акцій контролює безпосередньо Кононенко.

В «Ай Бі кепітал» зберігаються акції МІБ, які належать Кононенко номінальною вартістю 20,3 млн грн, 37% акцій закритого недиверсифікованого корпоративного інвестиційного фонду «ВІК» номінальною вартістю 5,9 млн грн, а також частки пакетів акцій страхової компанії «Країна» загальною номінальною вартістю 1,3 грн і «Богдан Моторс» загальною номінальною вартістю в 250 грн.

В цьому ж закладі, за даними прес-служби Ігоря Кононенко, знаходяться на зберіганні пакет акцій МІБ, які належать Петру Порошенко і 78,9% акцій фонду «Прайм Ессетс Кепітал», який контролює кондитерську фабрику «Рошен», страхову компанію «Країна», Дніпровський крахмалепатоковий комбінат і завод «Ленінська кузня».

Нагадаємо, Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку 24 липня минулого року анулювала ліцензію на ведення окремих видів діяльності на фондовому ринку ВТБ Банку через те, що фінустанову контролює Росія, яка визнана країною-агресором.

Раніше Лещенко у своєму Facebook повідомив про те, що, нібито, Петро Порошенко та Ігор Кононенко зберігають належні їм цінні папери в російському ВТБ банку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: