У Кремлі пояснили слова Путіна про рай і ядерний удар

У Кремлі пояснили слова Путіна про рай і ядерний удар

«На доктринальному рівні Росія не залишає за собою права превентивного удару. Тобто у нас в доктрині право на перший удар не зафіксовано», — сказав прес-секретар російського президента

Президент  Росії Володимир Путін у своєму виступі на засіданні дискусійного форуму «Валдай» 18 жовтня підкреслював відсутність в російській ядерній доктрині права на превентивний удар, а слова про рай — лише алегорія. Про це сказав у понеділок прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

«Там мова йшла не про рай головним чином і не про те, хто куди потрапить, а мова йшла про те — і це головне, і це багато хто пропустив — що на доктринальному рівні Росія не залишає за собою права превентивного удару. Тобто у нас в доктрині право на перший удар не зафіксовано», — сказав Пєсков.

За його словами, Росія вважає за можливе нанести ядерний удар лише в разі, якщо на неї нападуть з використанням ядерної зброї, або нападуть так, що саме існування держави опиниться під загрозою.

«Тобто ми ніколи ні на кого не нападемо першими, ось що сказав президент. Але якщо на нас нападуть, то тоді всі потраплять — хто в пекло, хто в рай, і так далі. Ось що було головне, решта - це все алегорія», — уклав представник Кремля.

Зазначимо, на «Валдаї» Путін заявив: «Ми, жертви агресії, як мученики потрапимо в рай. А вони просто здохнуть, бо навіть покаятися не встигнуть», — сказав він.

Як повідомляли, президент США Дональд Трамп заявив, що США вийдуть з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty, INF, підписаний в 1987 році), оскільки Росія порушує цю угоду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: