У Кремлі прокоментували призначення Бабича послом РФ в Україні

У Кремлі прокоментували призначення Бабича послом РФ в Україні

В Москві не виключають, що замість Михайла Бабича Кремль може запропонувати іншу кандидатуру на роль посла РФ в Україні

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав суверенним правом України можливу відмову надати агреман на призначення послом Росії в цій країні Михайла Бабича, додавши при цьому, що йому не відомо про можливих інших кандидатів на цю посаду, передає ТАСС.

«Це суверенне право одного боку - запропонувати кандидатуру посла, і це суверенне право іншого боку - не погодитися з кандидатурою посла», - пояснив Пєсков порядок дипломатичного протоколу.

«Процедурно можливі й інші пропозиції», - додав він.

За його словами, питання про отримання російською стороною агремана від Києва на призначення Бабича послом «перебуває на стадії виконання необхідних дипломатичних процедур».

«Мені не відомо про інші кандидатури», - додав він.

При цьому Пєсков зазначив, що адміністрація президента РФ не оголошувала про висунення Бабича на цю посаду.

«Кандидатура не була оприлюднена Кремлем», - зазначив він, звернувши уваги на те, що це прізвище назвали журналісти, посилаючись на свій джерела.

«Ні спростування, ні підтвердження з нашого боку не було», - сказав прес-секретар.

Як повідомляв «Главком», в комітеті Ради федерації з міжнародних справ підтримали кандидатуру повпреда президента в Приволзькому федеральному окрузі Михайла Бабича на посаду посла Росії в Україні.

Нагадаємо, 28 липня президент РФ Володимир Путін своїм указом звільнив Михайла Зурабова від обов'язків посла Росії в Україні. Зурабова було призначено послом РФ в Україні в серпні 2009 року. Тимчасовим повіреним у справах Росії в Україні призначено Сергія Торопова. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що найближчим часом буде призначено нового посла РФ в Україні, а роботу Зурабова оцінено високо.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: