У кримському «Артеку» звітують про прийом майже 2 тис. дітей-іноземців

У кримському «Артеку» звітують про прийом майже 2 тис. дітей-іноземців

Керівництво «Артеку» стверджує, що за три роки у них відпочили діти з понад 60 країн

Із 2014 року по теперішній час дитячий центр «Артек» в окупованому Криму прийняв 1812 іноземних громадян. До кінця 2017 ця цифра складе 2405 дітей із понад 60 країн. Про це йдеться в коментарі прес-служби «Артека» на запит Крим.Реалії.

Повідомляється, що діти приїжджають до «Артеку» з країн СНД, Австрії, Аргентини, Бахрейну, Болгарії, Великої Британії, Німеччини, Данії, Ізраїлю, Іспанії, Італії, Канади, Катару, Китаю, Латвії, Литви, Мексики, Монголії, Нідерландів, ОАЕ , Польщі, Сербії, Словенії, Словаччини, США, Туреччини, Фінляндії, Франції, Хорватії, Чехії, Швейцарії, Швеції, Естонії, Південної Кореї й інших.

«У дітей із іноземних держав є дві можливості відвідування МДЦ «Артек». Перша можливість – стати переможцем міжнародних конкурсів, які проводять тематичні партнери дитячого центру... Друга можливість – придбати комерційну путівку», – пояснили в прес-службі.

Днями в ЗМІ опублікували інформацію, що учні з Грузії вирушили до дитячого табору «Артек» в окупованому Криму для вивчення російської мови. Посол Грузії в Україні Гела Думбадзе пообіцяв надалі не допускати поїздок грузинських школярів до дитячого табору «Артек» на анексованому півострові.

Підконтрольний Кремлю уряд Криму передав у федеральну власність Росії майно найбільшого на півострові дитячого табору «Артек» у березні 2015 року.

У квітні 2016 року Оболонський суд Києва наклав арешт на майно дитячого табору «Артек», розташованого в анексованому Росією Криму.

Українське зовнішньополітичне відомство застерігає іноземних громадян і осіб без громадянства від незаконних поїздок до Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: