У Лаврова заявили, що РФ не виконуватиме рішення Ради Європи щодо Криму

У Лаврова заявили, що РФ не виконуватиме рішення Ради Європи щодо Криму
РФ заборонила Меджліс кримськотатарського народу

Росія внесла на розгляд комітету двох рішень, спрямованих проти України

Міністерство закордонних справ Росії заявляє, що РФ не буде виконувати рішення Комітету міністрів Ради Європи щодо анексованого Криму і Севастополя. Про це йдеться у коментарі МЗС Росії.

«Росія ніяк не вважає себе зв’язаною зазначеним рішенням Комітету міністрів і не вважає правомірним його використання українською стороною в її подальших пропагандистських конструкціях. Для нас вони в силу свого неконсенсусного характеру – політично і юридично нікчемні», – йдеться в заяві МЗС РФ.

Крім того, Росія внесла на розгляд комітету двох рішень, спрямованих проти України.

«Зі свого боку, внесли на обговорення проекти рішень КМРЄ про підтримку Мінського процесу та про порушення прав людини в Україні. Розраховуємо на їх предметне обговорення на найближчому засіданні Комітету», – зазначили в МЗС Росії.

Керівний орган Ради Європи – Комітет міністрів – 3 травня в Страсбурзі ухвалив рішення щодо ситуації в Криму. До Росії висунули кілька вимог. Зокрема, скасувати заборону на діяльність Меджлісу кримськотатарського народу, дозволити його лідерам в’їзд в анексований Крим, припинити порушення прав людини та утиски національних меншин і забезпечити допуск правозахисних механізмів Ради Європи на півострів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: