У львівській лікарні «Охматдит» відкрили першу в Україні Сімейну кімнату

У львівській лікарні «Охматдит» відкрили першу в Україні Сімейну кімнату
Перша в Україні Сімейна кімната у лікарні (м. Львів, «Охматдит»)
Фото: fb.com/ulanasuprun

Сімейна кімната допоможе рідним бути поруч із хворими дітьми

У львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит» відкрили першу в Україні Сімейну кімнату фундації «Дім Рональда МакДональда». Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Сімейна кімната – це місце у лікарні, де батьки і родичі хворих дітей можуть відпочити, поїсти, набратися сил й провести час із дитиною.

«Визнання права родини не розлучатися в лікарні – великий крок уперед. Маленький пацієнт із його потребою перебувати поруч з батьками має бути в центрі уваги системи охорони здоров’я. І створення першої в Україні сімейної кімнати – це впевнений крок до сімейно-орієнтованої медицини. Відтак у стінах лікарні «Охматдит» у Львові частіше лунатиме дитячий сміх, а не плач», – наголосила доктор Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я.

Мар’яна Возниця, головний лікар закладу «Охматдит», висловлює радість з приводу того, що тепер у рідних з’явилася змога користуватися комфортною Сімейною кімнатою у складні моменти життя: «Маленькі пацієнти не повинні залишатися в лікарні без сімейного тепла, оскільки любов близьких — це потужний ресурс у боротьбі з недугою».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: