У Медведчука закликали генпрокурора не йти на поводу у політичних маргіналів

У Медведчука закликали генпрокурора не йти на поводу у політичних маргіналів

У русі Медведчука упевнені, що федералізація здатна об'єднати країну і не допустити створення незалежних економічних зон

У Медведчука відповіли на звинувачення генпрокурора Луценко
Прес-служба Медведчука закликала генпрокурора не йти на поводу у політичних маргіналів
Звинувачення на адресу Громадського руху «Український вибір» і його лідера Віктора Медведчука, які пролунали з вуст генерального прокурора Юрія Луценка в Івано-Франківську, юридично нікчемні й абсурдні за своєю суттю. Таку заяву зробила прес-служба «Українського вибору».
«Ні в Хмельницькій області, ні в будь-яких інших регіонах країни« Український вибір »не створював і не реєстрував територіальні громади, які закликають не платити податки. Ми діяли і діємо виключно в правовому полі, згідно з Конституцією і законами України. Більш того, ми неодноразово заявляли про небезпеку створення таких громад, так званого параду суверенітетів. Ми прямо говорили про небезпеку таких процесів і попереджали: зупинити їх можна тільки конституційним шляхом - перейшовши до федеративного устрою держави. Наша позиція була і залишається незмінною: федералізація здатна об'єднати країну і не допустити створення незалежних економічних зон, порто-франко і різних автономій окремими областями і навіть містами України », - йдеться в заяві.
У Медведчука також повідомили: інформацію про те, що Рух займається створенням тергромад і «закликає не платити податки українській державі, а платити податки виключно цим самозваним громадам», поширювали політично ангажовані видання, що відносяться до жовтої преси.
«« Український вибір »і раніше неодноразово піддавався нападкам з боку політичних сил, які сповідують принципи« партії війни »- посіяти ворожнечу, нагнітати ситуацію, посилювати напругу в суспільстві. У грудні 2015-го представники «Народного фронту» звинувачували «Український вибір» в проведенні сепаратистських з'їздів. Хочемо нагадати: згідно з повідомленням Генеральної прокуратури України від 22 червня 2016 р поновлено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом завідомо неправдивого повідомлення народним депутатом А. Левус (якраз він і виступав зі звинуваченнями) про вчинення злочину, поєднаного з обвинуваченням особи в особливо тяжкому злочині », - нагадали в« Українському виборі ».
Сьогодні, впевнені в русі, представники «партії війни» продовжують дискредитувати Рух - вони фабрикують докази, створюють фейковий докази, щоб звести рахунки з Віктором Медведчуком за його принципову громадянську позицію.
«Ми переконані: кампанія, яка ведеться проти Віктора Медведчука і« Українського вибору », інспірована політиками, вичерпали кредит народної довіри і намагаються за всяку ціну залишитися на політичному олімпі. Хочеться вірити, що в ГПУ будуть займатися збором достовірної інформації і фактів, а не кляуз і пасквілів від політичних лузерів, а генеральний прокурор зможе проявити силу волі, щоб не йти на поводу у ... маргіналів від політики і не виконувати їх політичні замовлення », - йдеться в повідомленні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: