У Медведчука звинуватили радіо «Свобода» у фальсифікації його інтерв'ю

У Медведчука звинуватили радіо «Свобода» у фальсифікації його інтерв'ю

У русі «Український вибір – Право народу» кажуть, що частина інтерв'ю щодо Криму не лише була викладена в усіченому варіанті, а й отримала викривлену оцінку

Прес-служба руху «Український вибір – Право народу» звинуватила журналістів Radio Free Europe у навмисній фальсифікації висловлювань лідера руху Віктора Медведчука.

«Місяць тому лідер Громадського руху «Український вибір – Право народу» Віктор Медведчук дав інтерв'ю журналісту Radio Free Europe Крісу Міллеру. Інтерв'ю було опубліковано тільки вчора, в День Незалежності України, і практично збіглося за датою виходу з низкою інших матеріалів, спрямованих на очорнення Віктора Медведчука», – йдеться в заяві прес-служби.

У русі зазначили, що частина інтерв'ю щодо Криму не лише була викладена в усіченому варіанті, а й отримала викривлену оцінку. «Низка ЗМІ вже використовувала твердження про те, що «Медведчук не очікує, що Крим буде повернено Україні», як скандальний заголовок, який викликав величезний резонанс. Однак нічого подібного Медведчук не казав. Це висловлювання журналістом RFE вигадано!» – заявляє «Український вибір».

Також прес-служба стверджує, що Віктор Медведчук не робив і «маячної» заяви про те, що центральний уряд «відштовхує півострів, віддаляючи його жителів, що і спонукало їх прийняти російську владу», оскільки хронологічно заяву зроблено з точністю до навпаки. На підтвердження цього на сайті руху опублікували фрагмент запису інтерв'ю, в якому йдеться про Крим, та його дослівну розшифровку.

«Не хотілося б думати, що таке авторитетне ЗМІ, як Radio Free Europe, усвідомлено, порушуючи прийняті стандарти, приєдналося до кампанії політичного цькування Віктора Медведчука, спланований характер якої сьогодні вже не викликає жодних сумнівів. І хоча ми не згодні з низкою інших оцінок і коментарів редакції, це їхнє право», – зазначили в прес-службі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: