У Миколаєві на карантин поставлять китайський балкер, капітан якого помер від коронавірусу

У Миколаєві на карантин поставлять китайський балкер, капітан якого помер від коронавірусу
До українського порту прямує китайський балкер FENG DE HAI, на якому декілька днів тому від коронавірусу помер капітан

Міський голова Миколаєва запевнив, що панікувати не треба

У Дніпро-Бузький морський порт, розташований в Миколаєві, прямує китайський балкер FENG DE HAI, капітан якого помер від коронавірусу. Екіпаж обіцяють не випустити з судна і дотриматись суворого карантину.

В цьому запевнив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич під час прямого ефіру на своїй сторінці у Facebook

«В соцмережах з'явилася інформація про те, що в Дніпро-Бузький морський порт направляється китайський балкер FENG DE HAI. Кілька днів тому капітан судна помер від коронавиірусної інфекції. Це справді так. Але приводів для паніки немає - тіло капітана вже не знаходиться на балкері – його відвантажили ще в Туреччині, а саме судно відправлять на карантин, екіпаж не випустять в місто», - сказав Сєнкевич.

За його словами, це стандартна процедура в таких випадках, в порту ознайомлені з ситуацією і вживатимуть необхідних заходів.
29 березня турецькі морські ЗМІ повідомили, що на борту балкера FENG DE HAI (IMO: 9727637, Flag: Hong Kong) відомої китайської компанії COSCO SHIPPING BULK CO LTD помер капітан. Це сталося, скоріш за все, 26 або 27 березня під час очікування балкером у Мармуровому морі дозволу на прохід протокою Бософор в напрямку Чорного моря (порт призначення - порт Дніпробугський, Миколаїв, Україна).

Труну з тілом померлого капітана зняли з корабля та доставили на берег. Після обслідування судна медичною бригадою на рейді Стамбула судну дали добро на продовження маршруту. Балкер вирушив до українського порту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: