В уряді підтвердили можливість підготовки РФ хіматаки на Донбасі

В уряді підтвердили можливість підготовки РФ хіматаки на Донбасі
Експерти в українських спецслужбах обізнані про загрозу

У профільному відомстві зафіксували «розгортання інформаційної спецоперації прикриття» ще більше 10 днів тому

У Міністерстві інформаційної політики підтвердили можливість підготовки Росією теракту на окупованому Донбасі з використанням отруйних хімікатів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін.

«Ми, в Міністерстві інформаційної політики України зафіксували розгортання інформаційної спецоперації прикриття, що мала на меті звинуватити Україну у здійсненні хімічної атаки ще більше 10 днів тому (див. скріншоти з телеграм-каналу). Спочатку були детектовані масовані інформаційні вкиди системного характеру. Потім, контекст спеціальної операції кристалізувався», - написав Золотухін.

За його словами, суботній брифінг Головного управління розвідки Міноборони щодо можливих інцидентів на окупованих територіях, що можуть вилитися у організацію хімічних атак, це не просто «жахалки».

Він також наводить дані групи «Інформаційний спротив» про те, що у так званому ДНР був помічений генерал російських збройних сил на прізвище Федоров (позивний «Фокуснік»), який, на думку експертів ІС, здійснював кураторство застосування хімічної зброї у Східній Гуті (Сирія).

Водночас, Золотухін стверджує, що експерти в українських спецслужбах обізнані про загрозу та супроводжують інформаційне розгортання ситуації.

«Прошу усіх представників медіа звернути увагу і бути обережними з відомостями, що надходять з відкритих джерел» - застеріг представник МІП.

Він висловив сподівання, що новий рік у нас буде спокійний, позаяк злочини і маніпуляції Кремля стали очевидними.

Напередодні повідомлялося, що воєнна розвідка України спостерігає низку розвідувальних ознак, які чітко вказують на підготовку Росією диверсійно-терористичного акту з використанням хімічно-небезпечних отруйних речовин, що в подальшому подаватиметься російськими пропагандистами як застосування українськими військами хімічної зброї проти мешканців окупованого Донбасу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: