У Міноборони пояснили, хто не підлягає весняному призову

У Міноборони пояснили, хто не підлягає весняному призову

У відомстві зазначили, що на обліку перебуває більше мільйона призовного ресурсу

У Міністерстві оборони України розповіли, хто не підлягає весняному призову на строкову військову службу у квітні-червні 2019 року. Про це повідомив начальник відділу комплектування та призову - заступник начальника управління призову та комплектування Головного управління персоналом Генерального штабу Збройних сил України Валерій Дендебер під час брифінгу в Києві.

За його словами, не підлягають весняному призову, зокрема, громадяни, які визнані непридатними до служби і ті, у кого під час проходження служби загинули або отримали інвалідність близькі родичі (батько, мати, брат або сестра).

Також не підлягають призову ті громадяни, які за результатами навчання на відповідних військових кафедрах і у вищих навчальних закладах, були атестовані і їм були присвоєні звання офіцерського командного складу і ті, хто більше двох контракти відслужили у військовому резерві.

Він додав, що навесні-влітку до війська планують відправити 18 тис. 752 людини, з яких 9 тис. для Збройних сил, 5 тис. 152 в ряди Нацгвардії, 4 тис. - Державну прикордонну службу, 600 - Державну спеціальну службу транспорту.

Він зазначив, що на обліку перебуває більше мільйона призовного ресурсу. Лише один з 8-12 не з'являється за викликом у військовий комісаріат. Відправка у війська здійснюється з 8 квітня по 27 червня.

Як відомо, в Україні з 1 квітня стартує весняний призов на строкову військову службу, під час якого планується призвати майже 19 тисяч громадян України.

Між іншим, до армії РФ цієї весни планують забрати 2,5 тис. кримчан. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: