У МінТОТ заявили, що відкривати кордон для росіян «немає сенсу»

У МінТОТ заявили, що відкривати кордон для росіян «немає сенсу»
Український кордон
Фото: Уніан

«Ті росіяни, яким вистачає розуму, вони планують переїзд з РФ до України», зазначив Гримчак

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак заявив, що не бачить сенсу у відкритті кордону для громадян Російської Федерації.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Прямий».

«Ті росіяни, яким вистачає розуму, вони планують переїзд з РФ до України. А те, що вони не приїдуть та не побачать і не зрозуміють, так вони і раніше не розуміли. А перебити розмовами телевізор неможливо. Тому сенсу відкривати кордони для російських гостей немає», - засказав заступник профільного міністра.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони України продовжила заборону на в'їзд до країни громадянам Росії чоловічої статі у віці від 16 до 60 років, незважаючи на закінчення дії воєнного стану.

Також РНБО рекомендувала Держприкордонслужбі продовжити посилену охорону державного кордону з Росією та здійснювати посилений контроль громадян РФ, що перетинають кордон.

Раніше повідомлялося, що за 30 днів воєнного стану прикордонники не пустили в Україну близько 1650 росіян.

Напередодні РНБО затвердила оборонне замовлення на 2019-2021 роки.

26 грудня президент Петро Порошенко заявив про завершення дії воєнного стану, введеного місяць тому в 10 областях України.

Указ глави держави передбачав введення строком на 30 діб правового режиму воєнного стану в регіонах України, що межують з РФ і Придністров'ям, до 14:00 26 грудня 2018 року. 

Також глава Генштабу назвав три підсумки воєнного стану.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: