У Московському патріархаті заявили, що не визнають рішення Об'єднавчого собору

У Московському патріархаті заявили, що не визнають рішення Об'єднавчого собору
В УПЦ МП заявили, що Об'єднавчий собор є «незаконним зібранням», а усі рішення, прийняті цим собором в УПЦ (МП) «вважатимуть недійсними та такими, що не матимуть жодної юридичної та канонічної сили».

Об'єднавчий собор відбудеться 15 грудня у Києві

В Українській православній церкві Московського патріархату заявили, що не визнають рішення Об'єднавчого собору. Про це йдеться на сайті УПЦ МП.

Як зазначається, сьогодні, 7 грудня, відбувся Синод УПЦ МП, де було висловлено занепокоєння «чисельними випадками тиску на преосвященних УПЦ з метою примусити їх взяти участь у так званому Об’єднавчому соборі». Крім того, в УПЦ (МП) заявили, що їх нібито «спонукають до порушення архієрейської присяги».

Також в УПЦ МП заявили, що Об'єднавчий собор є «незаконним зібранням», а усі рішення, прийняті цим собором в УПЦ (МП) «вважатимуть недійсними та такими, що не матимуть жодної юридичної та канонічної сили».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Синод УПЦ МП не дозволив своєму єпископату брати участь в Об'єднавчому соборі.

Як повідомлялося, Об'єднавчий собор відбудеться 15 грудня у Києві.

Вселенський патріарх Варфоломій також заявив, що після Об'єднавчого собору Онуфрій не зможе носити титул митрополита Київського, хоча і може за нього поборитися, якщо візьме участь у заході.

«Після виборів предстоятеля Української церкви органом, котрий складатиметься з кліриків та мирян, Ви не зможете еклізіологічно та канонічно носити титул митрополита Київського, котрий, Ви все одно носите зараз у порушення описаних умов офіційних документів 1686 року», - написав Варфоломій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: