У Москві сів літак із «венесуельським золотом» - ЗМІ

У Москві сів літак із «венесуельським золотом» - ЗМІ
Таємничий літак компанії Nordwind вилетів із Каракаса і вже сів у Москві

Офіційної інформації щодо вантажу на літаку із Венесуели досі немає

Літак РФ, який вилетів напередодні зі столиці Венесуели Каракаса, приземлився у московському аеропорту Внуково, при цьому підтвердженої інформації про мету цього рейсу та його вантаж наразі немає.

Це випливає з даних ресурсу FlightRadar, повідомляє Радіо Свобода.

«Підтвердженої інформації про мету цього рейсу, а також про вантаж і пасажирів Боїнга-777 авіакомпанії Nordwind все ще немає», - йдеться у повідомленні.

Раніше парламент Венесуели запідозрив Мадуро у спробі вивезти 20 тонн золота в Росію.

Джерело видання Bloomberg повідомило, що Центробанк країни дійсно підготував до відвантаження 20 тонн золота. Вартість такої партії - близько 840 млн дол., що становить приблизно 20% золотого запасу Венесуели.

Міністр фінансів Венесуели заявив, що ніякі російські літаки в Каракас не прилітали. Він відмовився коментувати плани з золотом.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що у нього немає інформації про плани ввезти в Росію золото з Венесуели. Відповідаючи на запитання журналіста про це, він сказав, що «зараз слід акуратно ставитися до різних качок». При цьому Герра не стверджував, що золото повезуть саме в Росію.

У понеділок вдень пасажирський літак компанії Nordwind вилетів до Каракаса. Згідно з даними Flightradar, він більше не злітав (дані про політ могли бути приховані від сервісу або видалені з нього пізніше). У вівторок він був сфотографований в аеропорту Симона Болівара в Каракасі. Представники перевізника заявили журналістам, що літак прилетів до Каракаса без пасажирів.

Гуайдо підтримали багато країн Заходу і Латинської Америки. США ввели санкції проти державної нафтової компанії Венесуели, щоб позбавити оточення Мадуро джерел фінансування. Крім того, Вашингтон надав Гуайдо доступ до венесуельських активів в американських банках. Росія у венесуельському конфлікті підтримує Мадуро.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: