У МВС розповіли про результати експерименту з інститутом детективів

У МВС розповіли про результати експерименту з інститутом детективів

Кількість справ, переданих МВС до суду, порівняно з кінцем 2015-2016 року, зросла на 18-20%

Експеримент зі створення інституту детективів, який відбувається у кількох областях України, дає непогані результати.

Про це на телеканалі ZIK під час телефонного включення заявив директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко.

Член Венеціанської комісії у 2009-2013 рр. Марина Ставнійчук зауважила, що публічною стороною реформи правоохоронних органів була дорожня поліція, і це всі українці бачили. Вона нагадала, що рівень довіри до поліції становив 60%, щоправда, тепер він становить 24%.

«Але ми розуміємо, що насправді всі ті проблеми, які пов’язані з розслідуванням злочинів, пов’язані із другою складовою реформи Міністерства внутрішніх справ і надзвичайно складною проблемою – реформуванням кримінальної поліції», – зазначила експерт.

Звертаючись до директора Департаменту комунікацій МВС України Артема Шевченка, Ставнійчук запитала, що в Україні зроблено у ключовому питанні, яке прямо пов’язане зі злочинністю, із довірою та захистом людей у країні.

Шевченко заявив, що зроблено чимало, і попри недоліки, резльтати є.

«Мова йде про те, що взагалі сформована кримінальна поліція як окремий вид всередині Національної поліції. Це перше. Друге: підрозділи кримінальної поліції – це слідство, безумовно, це найпотужніший, найвідповідальніший блок кримінальної поліції, до речі, найчисельнішої – 14 тисяч слідчих зараз нараховує кримінальна поліція, активно реформується шляхом створення інституту детективів», - розповів Шевченко.

Він нагадав, що цей процес відбувається у межах експерименту в кількох областях. Мова йде про поєднання функцій оперативного працівника та працівника слідства.

Директор Департаменту комунікацій МВС України зазначив, що експеримент дає непогані результати. Артем Шевченко додав, що експеримент почався рік тому, але активно триває півроку.

«У нас кількість справ, переданих до суду, порівняно з кінцем 2015-2016 року, зросла на 18-20%», – наголосив речник МВС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: