У МВС заявляють про плани мітингувальників штурмувати Раду

У МВС заявляють про плани мітингувальників штурмувати Раду
Мітингувальники і кордон правоохоронців біля Верховної Ради

Правоохоронці готові до будь-яких викликів

Міністерство внутрішніх справ України має інформацію про плани учасників акції протесту штурмувати Верховну Раду. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

«За наявною інформацією, вічно збентежений і нервовий «хор венских мальчиков» на чолі з «дирижером» Грішиним (Семеном Семенченком. – Ред.), з дуже миролюбної і дуже набожної фракції «Самопоміч», ймовірно мають намір здійснити спробу штурму ВР з використанням вибухових пакетів. Напевно, розраховують на «ефект натовпу», - написав він.

Шкіряк зазначив, що правоохоронці «зберігають спокій і холодний розум, але готові до будь-яких викликів». 

«Підрозділи МВС чітко стоятимуть на захисті Законів та Конституції України, охороняючи недоторканість життя, прав і свобод мирних громадян. В першу чергу тих, що перебувають під стінами ВР. На грубі правопорушення підрозділи МВС реагуватимуть адекватно, виключно в рамках наділених їм повноважень. Жодні провокації не пройдуть», - заявив радник глави МВС.

Він закликав усіх причетних до організації нинішнього мітингу біля ВР, а також лідерів «Самопомочі» напоумити «свого невгамовного персонажа» (Семенченка. – Ред.). 

Як відомо, сьогодні опозиційні сили вивели під стіни Верховної Ради кілька тисяч людей. Драйвером цього процесу є Михайло Саакашвілі та його «Рух нових сил». Але участь в акції беруть також «Самопоміч», «Громадянська позиція», «Свобода», «Національний корпус», «Громадський контроль», «Демальянс», Автомайдан, громадські організації «Чесно», «Реанімаційний пакет реформ» та інші.

Організатори та учасники заходу вимагають від парламенту скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство, зробивши партійні списки відкритими, а також створити антикорупційний суд.

У поліції наголосили, що посилені заходи безпеки, які у вівторок запроваджені в урядовому кварталі, зокрема під стінами Верховної Ради, викликані подіями 31 серпня 2015 року, коли від гранати загинули нацгвардійці. 

Водночас у СБУ заявляють про попередження збройної провокації, яка готувалася під час мітингу 17 жовтня під Верховною Радою у Києві. За інформацією СБУ, двоє колишніх активістів «Революційних правих сил» намагалися купити два автомати АК-47 і три гранатомети, щоб застосувати їх на мітингу, але силовики заблокували спробу купівлі зброї..

Читайте статтю «Главкома» Дата Ікс - 17 жовтня. Що відбувається за кулісами завтрашнього протесту

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: