У МЗС РФ назвали невидачу віз жителям окупованого Криму порушенням міжнародних зобов'язань

У МЗС РФ назвали невидачу віз жителям окупованого Криму порушенням міжнародних зобов'язань

У міністерстві закордонних справ Росії погрожують «відповідними заходами» країнам, що не визнають паспорти кримчан

У МЗС Російської Федерації заявили про те, що країни, які не видають візи громадянам окупованого Криму, порушують міжнародні зобов'язання. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Олексій Мєшков.

«Невидача віз за територіальним принципом, за ознакою волевиявлення громадян або їхніх політичних поглядів є недотриманням міжнародних зобов'язань країнами, які на це йдуть, – сказав він. – Вважаємо, що це, по суті, є нічим не виправданим колективним покаранням населення Криму і Севастополя , що нагадує свого роду візовий геноцид».

За словами Мєшкова, до розроблених Єврокомісією і Європейською зовнішньополітичною службою в липні 2016 року і таких, що мають рекомендаційний характер, «Керівних принципів» приєдналися наразі 13 країн Євросоюзу, а також Швейцарія, Ліхтенштейн і Норвегія, які входять до Шенгенської зони.

«Вони вирішили не визнавати російських закордонних паспортів, що видаються жителям Криму і Севастополя, як безпосередньо на території півострова, так і в інших суб'єктах Російської Федерації», – зазначив дипломат.

Відносно даних країн Росія застосовує відповідні заходи. Однак Мєшков не розкрив суть обмежень.

«Суть цих заходів я б вважав за краще поки що не коментувати, ці країни попереджені, в чому вони полягають», – додав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: