У Нацполіції заявили про рекордне зниження розбійних нападів в Україні

У Нацполіції заявили про рекордне зниження розбійних нападів в Україні

За результатами 11 місяців в Україні було зареєстровано 2 012 розбійних нападів

Кількість розбійних нападів в Україні у 2018 році є найнижчою за останні шість років. Так, за результатами одинадцяти місяців зареєстровано 2012 таких злочинів. Ця кількість є меншою навіть за 2013 рік. Про це голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив 20 грудня під час підсумкової прес-конференції, присвяченої результатам роботи відомства у 2018 році.

Як повідомляє Департамент комунікації Національної поліції, Князєв зазначив, що за 11 місяців зафіксовано близько 456 тисяч кримінальних правопорушень. Це на 34 тисячі менше, ніж у минулому році. При цьому кількість розслідуваних злочинів залишилась на тому ж рівні.

Водночас глава Нацполіції звернув увагу на зниження кількості злочинів по окремих видах. Зокрема, у 2018 році поліцією зафіксовано на дві тисячі менше незаконних заволодінь транспортом, ніж торік.

«Ми задокументували 357 груп, які спеціалізувалися на угонах. Над рівнем розкриттів ще треба працювати, але превентивно спрацювали добре», - зазначив Князєв.

Він додав, що в цьому році зареєстровано 227,6 тисяч крадіжок. Це менше на 27 тисяч злочинів, ніж минулого року. З числа цих злочинів розкрито 85 тисяч. На 4 тисячі, у порівнянні з попереднім роком, зменшилася й кількість грабежів. При цьому розкрито кожний другий такий злочин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: